ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent'Getting things done' met onze 4 tips | 4T4
Meet 4T4

24/03/2023

'Getting things done' met onze 4 tips

'Getting things done' met onze 4 tips

Perfectionisme... We hebben er allemaal wel eens 'last' van. Hoewel dit een positieve eigenschap is, kan het ook belemmerend werken.

De perfectie nastreven, mag jou namelijk niet van je doelen weerhouden. Dus daarom: beter iets doen, dan alles uitstellen tot het perfect is. Ontdek hieronder 4 tips om efficiënt dingen gedaan te krijgen!

1 ding tegelijk

Maak je geen illusies en laat je niets wijsmaken. Multitasking in het bedrijfsleven bestaat niet. Focus je op één iets en werk die taak af. Ga dan pas over naar de volgende taak. Het lijkt vertragend, maar het tegendeel is waar. Door je focus volledig op die ene taak te leggen, werk je sneller maar ook geconcentreerder.

1 lijstje

Een gouden tip: maak een to do lijst. Som alle zaken op die je die dag/week/maand moet gedaan krijgen om je doelen te bereiken. Handel eerst de dringende af, daarna de rest. Zo blijf je steeds mooi op schema.

En ja je leest het goed. Maak één to do lijst. Want niets zo chaotisch als elke dag een nieuw lijstje maken in je gsm, maar ook eentje op een notitieblok, en ook nog eentje in je agenda. Zo werkt het helaas niet. Keep it simple!

Voorbereiding is key!

Moet iets brengen voor je team of leid je een vergadering? Bereid dit dan voor. Voorbereiden zorgt niet enkel voor gemoedsrust, het maakt ook je vergadering een heel stuk efficiënter.

Pauze

Het lijkt misschien wat contradictorisch. Maar pauze nemen kan je helpen om efficiënter en productiever te werk te gaan. Pauze kan ervoor zorgen dat je terug op scherp staat en de focus er opnieuw kan bijhouden.

Share article
Privacy policy
made by