ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie ConsentBepaal succesvol jouw doelen voor 2023 met deze 4 tips! | 4T4
Meet 4T4

25/01/2023 | BLOG

Bepaal succesvol jouw doelen voor 2023 met deze 4 tips!

Bepaal succesvol jouw doelen voor 2023 met deze 4 tips!

Doelen geven duidelijkheid en zorgen voor focus. Je haalt het beste uit jezelf en je bedrijf en vermijdt dat er tijd verloren gaat. Maar hoe bepaal je je doelstellingen nu? Hier bestaan allerhande methodes voor en theorieën over. Wij houden het graag ‘lean’. Ontdek hieronder hoe je op een eenvoudige, laagdrempelige manier je doelen voor 2023 kan bepalen. En hé, dit kan je zowel doen op werkvlak, als op privévlak natuurlijk!

Reflectie

Een eerste stap in het bepalen van je doelstellingen: de reflectie. Even graven in je geheugen, terug naar januari 2022. Neem de tijd om maand per maand te overlopen: wat is er afgelopen jaar allemaal gebeurd? Voor welke uitdagingen stond ik? Wat zou ik anders aanpakken in de toekomst?

Laat je lange termijngeheugen je in de steek? Scroll eens door je foto’s of je agenda op je smartphone. Je herleeft het jaar meteen!

Waar sta je?

In een volgende fase is het belangrijk om even stil te staan bij wat je bereikt hebt. Waar sta je op dit moment? Een doelstelling is makkelijk op te volgen als ze meetbaar zijn. Het is dus zeker nuttig om inzicht te krijgen in je cijfers van 2022. Wat was je omzet? Hoeveel nieuwe klanten haalde je binnen? Hoeveel klanten keerden terug? Lijst even alles op in een mooi overzicht.

Dream big

Dromen, altijd leuk. Maar dromen is bij het bepalen van je doelstellingen een must. Waarom? Stel: je wil graag 3 grote projecten afwerken in 2023. Maar je droomt eigenlijk van 10 grote projecten. Zet die droom dan om in een doelstelling. Mogelijks zijn 10 grote projecten te hoog gegrepen. Maar door de lat hoog te leggen, haal je automatisch het beste uit jezelf en je bedrijf. Je valt niet stil na 3 projecten en wie weet haal je er wel 7 of 8? Uit je comfortzone durven stappen is de boodschap!

Stap per stap

Je doel is hoog gegrepen, de eindmeet lijkt nog zo ver weg. Maar mispak je niet! Voordat je het weet zijn we zomer en zit 2023 alweer in de helft. Om geen kostbare maanden te verliezen, is het van belang om een stappenplan op te maken. Je verdeelt je doel in kleine, behapbare stukjes. Hoeveel omzet wil je per maand draaien? Hoeveel nieuwe klanten wil je er wekelijks bij? Hoeveel boekingen wil je elk kwartaal binnengehaald hebben? Handig hierbij is om een retro-planning op te maken. Je start eind december 2023 en keert zo terug naar vandaag. Zo weet je perfect wat er jou maandelijks te doen staat om je doel te halen op het einde van het jaar!

Tip: Schrijf je doelen in het groot op papier en hang ze boven je bureau. Een positieve obsessie om je doelen te bereiken geeft meer kans op succes!


Share article
Privacy policy
made by